Kulinarisk vandring med spennende fortellinger og smaker

Kulinarisk vandring

Denne vandringen gir deg virkelig en smak av Bergen. Bergen er med i UNESCOs matbynettverk, og vi utforsker hvordan mat og særlig fisk har vært svært viktig for Bergen gjennom tidene. Vi utforsker hvordan mat ble tilberedt i Hansatiden, hvor man på grunn av brannfaren måtte tilberede all mat utenfor bryggeområdet i frittstående bygg.

I vår gastronomiske tur ser vi etter autentisk norsk tradisjonsmat, med et sterkt preg av Bergen.

Turen inkluderer, i tillegg til en historisk vandring, besøk på 3 ulike tradisjonelle steder med mathistorie.

Vi stopper først ved Fisketorget, et yrende liv, et rikt utvalg av fisk og skalldyr og en atmosfære du knapt vil oppleve noe annet sted. Vi forteller om dette viktige stedet og plasserer det godt i historien om hvorfor fisk og fiskeri er så viktig for Bergen og Vestlandet.

Nå skal du selv få smake på en fyldig tallerken med ulike smaker av fisk og skalldyr, satt sammen av de fantastiske kokkene på FisMe.

Vårt neste stopp er «Bryggeloftet & Stuene»

Velkommen til over 100 år med gode anledninger og tradisjoner. Vi er Bergens eldste restaurant – drevet av samme familie siden starten i 1910, beliggende på Bryggen.

Restauranten Bryggeloftet & Stuene har røtter tilbake til 1910, da eiendommen Bryggen 11 i Bergen ble bygget. Da var restauranten i 1. etasje en del av daværende hospits på Bryggen. Helt fra starten har stedet vært drevet av samme familie. Bryggeriet i 1. etasje, med en kapasitet på ca. 90 gjester, ble etter hvert et meget godt besøkt spisested. Gjestene våre er naturlig nok preget av bergensere, men beliggenheten har nok bidratt til at så mange besøkende alltid har funnet veien til Bryggestuen. Den økende strømmen av turister til Bryggen og Bergen har gjort at turistene nå utgjør en stor andel av våre gjester i sommersesongen.

Nå skal du få smake ekte «Bergens Fiskesuppe», med dagens fangst og ferske grønnsaker, komponert av husets egen kokk

Turens siste stopp er det lokale bakeriet, «Godt Brød Floien».

Godt Brød har røtter langt tilbake i Bergen by. Den deilige duften av nybakte økologiske boller og brød spredte seg mellom de små fjellhusene.

Bergenserne strømmet ut i gatene og inn den åpne døren til vårt første økologiske bakeri. Og resten er historie, som de sier.

Mottakelsen blant bergenserne var varm og hjertelig. Kvaliteten og kunnskapen Godt Brød hadde var nettopp det kundene hadde manglet. Her var det bakerne selv som satte deigen, eltet og eltet hvert eneste produkt og som selv sto bak disken. Og slik har vi gjort det siden.

Fordi vi utfører ekte håndverk, heter bakeriene våre bakewerksted. Maten vår er hovedsakelig økologisk. Laget av kortreiste og uforskammet åpenbare råvarer. Dyrket frem av vennlige bønder som driver økologisk landbruk av kjærlighet til jorden og oss som bor her. Nybakt brød. Himmelske boller. Smørte rundstykker og baguetter. Kaffe. Juice. Frokost. Lunsj. Mange velger oss ut fra ren ideologi. De fleste velger oss på grunn av smaken.

Her får du servert en ekte bergensk tradisjon «Skillingsbolle», vaffel med brunost eller lefse og en kopp nytraktet kaffe.

Om turen

  • Møtested: Etter avtale
  • Varighet: 3 timer
  • Når: Etter avtale
  • Sesong: Hele året
  • Anbefalt start er fra kl 12:00

Bestill tur

Send inn skjemaet så kommer vi tilbake til deg.